Vetrisko láme stromy a front prináša výdatný lejak

Peter Minárik

Nad Slovensko vstúpil studený front, ktorý aktuálne prináša na naše územie veterné a upršané počasie. Počasie sa zhoršilo zatiaľ na severe a západe Slovensko, no v priebehu rána sa bude zhoršovať aj v ďalších oblastiach.

Studený front, vlniaci sa nad strednou Európou prinášal k našim susedom v uplynulých hodinách výraznejšie prejavy, ktoré boli opäť najvýraznejšie v susednom Česku.

Krátko po polnoci vstúpil aj nad naše územie studený front, ktorý sa prejavil najskôr výrazným vetrom, po ktorom nasledujú výdatné zrážky.

 

Vietor vyvracia stromy

Na západnom Slovensku boli poryvy vetra najsilnejšie. Nárazy vetra dosahovali rýchlosť okolo 50 km/h, no v Pezinku až okolo 70 km/h.

Zvýšené poryvy vetra sú však na celom západnom a severozápadnom Slovensku pred príchodom frontálnej vlny. Na niektorých miestach silný vietor vyvrátil aj stromy. Strom spadol aj na hlavný cestných ťah na Orave v oblasti Širokej pri Oravskom Podzámku.

hasiči zasahujú napríklad pod Širokou na Orave
hasiči zasahujú napríklad pod Širokou na Orave, foto: Lukáš Šrámek

Poryvy vetra však spôsobujú skôr lokálne problémy a v nadchádzajúcich minútach by mal vietor slabnúť.

Prichádzajú výrazné zrážky

Okrem silného vetra prichádzajú na naše územie aj výraznejšie zrážky, ktoré už na Kysuce priniesli aj viac ako 10 mm zrážok. Najviac zrážok spadlo zatiaľ v Turzovke a to 17 mm.

 

V priebehu nadchádzajúcich hodín sa zrážková činnosť bude rozširovať nad ďalšie časti nášho územia s výnimkou juhu, kde sa počas dňa môžu opäť tvoriť búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd