Viaceré miesta Slovenska dnes čakajú BÚRKY, no v týchto oblastiach budú najintenzívnejšie

Viaceré miesta Slovenska dnes čakajú BÚRKY, no v týchto oblastiach budú najintenzívnejšie
Peter Minárik

Slovensko počas dnešného dňa čakajú početné búrky, ktoré zasiahnu viaceré oblasti nášho územia. Najintenzívnejšie búrky by sa však mali vyskytovať len v týchto konkrétnych oblastiach.

Začína víkend a spolu s ním aj zmena počasia. Uplynulé dva dni vládlo na našom území relatívne stabilné počasie, a to vďaka vplyvu tlakovej výše od juhu.

Počas včerajšieho dňa však počasie začal ovplyvňovať nevýrazný front, ktorý priniesol zrážky na sever a popoludní aj na západ. Cez Podunajskú nížinu sa prehnali búrky, ktoré boli sprevádzané len silnejším dažďom. Našťastie okrem bleskovej aktivity, pri ktorej udrelo celkovo 400 bleskov, sa výraznejšie nebezpečné javy nevyskytli.

To sa však už dnes zmení. Popoludnie prinesie na naše územie búrky, ktoré by mohli byť intenzívnejšie a sprevádzané nebezpečnými sprievodnými javmi.

Prúdiť k nám bude teplejší a vlhší vzduch

Dnešný deň bude opäť o nejaký ten stupeň teplejší ako včerajší deň. Maximálne teploty sa budú na našom území šplhať k hranici +30 °C a v najteplejších regiónoch Slovenska môžu teploty túto hranicu aj prekonať.

Teplejší a vlhší vzduch sa však bude na našom území labilizovať, čo podnieti tvorbu búrok. Tie by sa počas dnešného popoludnia mohli vyskytnúť hneď na niekoľkých miestach krajiny.