Víchrica Khusru už spôsobuje problémy. Na severe pozor na neupravené cesty, na juhu na popadané stromy

Dominik Cenkner

Víchrica Khusru už na Slovensku vyčíňa v plnej sile a spôsobuje prvé výraznejšie problémy. Akého sú rázu závisí od konkrétnej oblasti.

Na našom webe už niekoľko hodín pozorne sledujeme postup víchrice, ktorej nemeckí meteorológovia dali meno Khusru. Kým okolo poludnia, keď dorazila k nášmu územiu, ešte nespôsobovala problémy, teraz je situácia iná. 

Silný vietor postupuje od západu smerom na východ. Najsilnejšie poryvy sú po 16. hodine v Nízkych Tatrách, kde vietor dosahuje v nárazoch až 135 km/h. 

Postupne začína fúkať aj na východe krajiny. Zatiaľ najvýraznejšie poryvy zaznamenali v západných častiach Prešovského a Košického kraja.

Ochladilo sa

Tam, kde už dorazil vietor sa začalo výraznejšie ochladzovať. V našom LIVE textovom prenose, sme sledovali pokles teplôt v Žiline.

Ešte okolo 11:40 tam bola teplota na úrovni +7 °C. Po 12. hodine sa ochladilo na +3,7 °C. Aktuálne je tam už len okolo +2 °C.

Studený front, ktorý sa presúva našou oblasťou so sebou prináša aj zrážky. Tie sa vplyvom nízkych teplôt menia aj v nížinách na snehové. 

Dôkazom toho je aj naše hlavné mesto. Popoludní snežilo napr. v Ružinove či Dlhých dieloch. 

Pomerne výdatne sneží aj na severe stredného Slovenska. Na cestách si preto dajte pozor. 

Neupravené cesty a popadané stromy

Vodiči by si mali dať aktuálne pozor na cestách v Ždiari a okolí. Sneží tam tak výrazne, že sú cesty neupravené. Na letných pneumatikách tam rozhodne nejazdite.

Problémy však spôsobujú aj popadané stromy. Vodiči ich hlásia za Hontianskymi Nemcami v smere do Domaník a pred Trsticami v smere z Topoľník. 

Kedy sa počasie upokojí?

Prakticky sa silný vietor ešte len teraz dostáva na východ krajiny. Ani nasledujúce hodiny výraznejšiu zmenu neprinesú. 

So snežením a vetrom bude treba počítať aj naďalej. Situácia by sa mala zlepšiť až v priebehu utorka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd