Víchrica v Tatrách zničila najznámejšiu latrínu na Slovensku. Ľudia na ňu čakali v radoch

Víchrica v Tatrách zničila najznámejšiu latrínu na Slovensku. Ľudia na ňu čakali v radoch
Veronika Sádovská

Víchrica Wolfgang okrem energetickej katastrofy spôsobila aj iné škody. V Tatrách vietor zničil legendárnu latrínu, na ktorú ľudia čakali v radoch.

Chata pod Rysmi bola známa aj skutočnou raritou. Pri sedení na záchode ste sa mohli pokochať krásou našich veľhôr. Po tomto víkende je však tejto atrakcii aspoň na nejaký čas koniec.

Pomaľovaná latrína nevydržala nápor silného vetra a rozpadla sa. Stála asi 200 metrov od chaty v neuveriteľnej výške 2 500 metrov nad morom.

„Latrínka to nedala. V noci bola rýchlosť vetra cez 170 Km/h,“ zverejnil na sociálnej sieti Instagram na stránke Tatry Vlado Didik. Video si môžete pozrieť tu:

Turisti čakali v radoch desiatky minút

Počas letnej sezóny, keď je turistov najviac táto atrakcia naozaj lákala. Mnohí si neváhali počkať na výhľad v latríne aj desiatky minút.

Touto nevídanou atrakciou chceli našim veľhorám aj pomôcť. Mala zabrániť znečisťovaniu Národného parku a v okolí našej najvyššie položenej chaty. Zároveň spôsobila aj obrovský boom a Chata pod Rysmi sa aj vďaka nej stala obľúbenejšou medzi turistami.

Známa latrína bola pomaľovaná rôznymi maľbami. Tie však neboli len také hocijaké. Jednu zo stien namaľoval aj známy slovenský filmár a dokumentarista Pavol Barabáš.

Či sa latrínu blízko chaty chystajú obnoviť zatiaľ nevieme. Je isté, že sme kvôli víchrici prišli o jednu z najzaujímavejších atrakcií na Slovensku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd