VIDEO: Pod luxusným apartmánovým komplexom sa masívne zosunul svah

Veronika Salayová

Cez víkend došlo k masívnemu zosunu pôdy. Pod luxusným apartmánovým komplexom sa zosunul svah. Na vine sú výdatné a dlhotrvajúce zrážky. 

Nielen Európa v týchto dňoch bojuje z lejakmi, povodňami a následnými zosuvmi pôdy. K jednému veľkému nešťastiu došlo cez víkend aj v Čile, kde sa obrovská časť pôdy odtrhla a zosunula pod luxusným bytovým komplexom.

Tento masívny zosuv bytového komplexu vo Viña del Ma rbol zachytený aj na videu, kde je vidieť obrovskú a  hlbokú dieru, pričom luxusná budova stoji na tesne okraji.

Hrozí ďalší zosuv

V sobotu večer evakuovali 60 ľudí, pretože hrozí, že podmočená pôda povolí a budova alebo jej časť sa taktiež zosunie do priepasti. 

 

„Vykonávame preventívnu evakuáciu budovy z dôvodu zosuvu pôdy,“ uviedla zástupkyňa miestnych úradov Sofia Gonzalezová. Dodala, že neboli hlásené žiadne obete ani zranenia.

Úrady uviedli, že zosuv pôdy zanechal dieru hlbokú približne 30 metrov a obávajú sa najhoršieho. Predpoveď počasia im totiž nehrá do karát.

V tejto oblasti sa očakávajú ďalšie zrážky celý tento týždeň, čo môže zosuv zväčšiť alebo strhnúť časť, prípadne v najhoršom možnom scenári aj celú budovu. 

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd