VIDEO: Cesty sú už pod SNEHOM. Problémy sú hneď na niekoľkých miestach a snežiť bude naďalej

Peter Minárik

Vyššie položené cesty na našom území už zasypáva čerstvý sneh, ktorý začína komplikovať dopravu na našich cestách. Očakáva sa však, že do rána sa situácia ešte viac zhorší. Sneženie totiž naberá na intenzite a klesá aj do nižších výšok.

Tak, ako sa očakávalo, tak naše územie už začína trápiť sneženie. Sneží už na mnohých miestach Žilinského kraja, na severe Banskobystrického kraja a na západe Prešovského kraja. Sneženie nateraz spôsobuje problémy v polohách nad 800 m n.m., ale do rána bude komplikácii viac.

Hranica sneženia sa totiž posúva stále nižšie a nižšie a postupne by malo snežiť od 500 m n.m., no na Orave, či na Liptove by malo snežiť aj v najnižších polohách.

 

Horské priechody sú pod snehom

Sneženie začína aktuálne komplikovať dopravu predovšetkým na horských priechodoch. Neupravené cesty sú napríklad na Čertovici, či na liptovskej strane Donovál.

Vodiči hlásia, že na horskom priechode Čertovica leží už niekoľko centimetrov čerstvého snehu a podľa predpovedí je jasné, že snehu bude ešte oveľa viac a komplikácii bude v nadchádzajúcich hodinách viac.

takto vyzerá prejazd cez Čertovicu
takto vyzerá prejazd cez Čertovicu, foto: Evka Dúbravská
 
sneženie na HP Čertovica
sneženie na HP Čertovica, foto: FB Ako sú na tom Horské priechody

Do rána napadne až 10 cm

Zatiaľ čo dnes ešte aj na severe Slovenska pršalo, tak do rána sa viaceré oblasti zobudia do zasneženého rána. Bielo bude v mnohých oblastiach Žilinského a na severe Banskobystrického kraja. Zasnežené počasie čaká aj Tatry.

Aktuálne predpovede očakávajú najintenzívnejšie sneženie pred polnocou. V skorých ranných hodinách, okolo 3:00 by malo sneženie ustávať a do rána, okolo 6:00 snežiť prestane.

Na severe napadne do rána priemerne do 5 cm, v polohách nad 700 m n.m. až do 10 cm snehu. Na horách sa však výška nového snehu môže pohybovať až okolo 15 cm. Viac informácii o snežení sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd