VIDEO: Dnes voda vytopila ďalšiu lokalitu na Gemeri. Táto už nedávno pod vodou bola

Veronika Salayová

Situácia sa, bohužiaľ, zopakovala. Obec na Gemeri pred pár dňami vytopilo a dnes znova. Táto lokalita je znova zaplavená a voda sa aj dnes po krátkej pauze valí obcou. 

Slovensko má za sebou veľmi turbulentné počasie plné búrok a záplav. Aj keď dnes sa situácia na väčšine územie upokojuje, obec Gemerský Milhosť v okrese Revúca dnes zaplavilo.

Od rána približne 7.30 h tu intenzívne pršalo a prestalo až krátko predpoludním. Tieto zrážky spolu s tými zo včerajšieho dňa viedli k prívalovej povodni v obci. 

Pôda je už po predošlých dňoch rozmočená a obec opakovane vytápa voda, ktorá sa valí z poľa, opisuje situáciu naša čitateľka − obyvateľka obce Gemerský Milhosť.

 

Podľa jej slov aj hlavná cesta od Gemerského Milhosťa bola krátko pred poludním z veľkej časti zaplavená, ale pomaly sa dalo cez veľkú vodu prejsť.

Pred týždňom rovnaká povodeň

Táto obec však takéto krušné chvíle nezažíva iba dnes, ale podobný scenár sa zopakoval spred týždňa, 4. júna, kedy sa rovnako voda valila z polí cez dedinu. 

V tejto lokalite sa nenachádza oficiálna zrážkomerná stanica, avšak v neďalekej obci bol zaznamenaný úhrn zrážok 35 mm. Podľa amatérskych zrážkomerných staníc v tejto lokalite spadlo o niečo viac, a to okolo 40 mm zrážok. 

 

Veľmi výdatné zrážky sa už neočakávajú, avšak treba počítať s občasným dažďom, úplne bez zrážok to však ešte najbližšie dni nebude. 

Okrem oblačnosti a zrážok nás čaká aj poriadne ochladenie. V chladnom vzduchu sa dnes budú teploty pohybovať len od +17 do +22 °C. Následne sa počasie cez víkend umúdri a bude krajšie, no opäť hrozia búrky.

Viac prinesieme v nasledujúcich článkoch alebo si vývoj počasia môžete pozrieť aj TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd