Do skalnatého priestoru sa zrútila kabína lanovky. Pád z výšky neprežila jedna osoba

Veronika Salayová

Jeden zo stĺpov na lanovke za zrútil a narazil do kabínky s turistami. Do skalnatého priestoru spadlo 8 ľudí, jeden z nich pád kabínky neprežil. 

Kabína lanovky v Antalyi, v turistickom letovisku v Turecku, sa zrútila na zem, keď sa v kabínke nachádzalo osem ľudí. Prvá bilancia podľa miestnych médií naznačuje jedného mŕtveho a sedem zranených vrátane dvoch detí. 

Jeden zo stĺpov lanovky sa odlomil a zasiahol kabínu. Keď sa prelomila podlaha kabíny, 8 ľudí vo vnútri spadlo na zem z výšky niekoľkých metrov.  Viac ako 180 ľudí zostalo uväznených v nadzemných kabínach, keď sa lanovka po nehode zastavila.

 

Zrútenie kabíny si vyžiadalo aj jednu obeť

O život prišiel podľa tureckej tlačovej agentúry Anadolu 54-ročný Turek, pričom zranenými sú 6 tureckí občania a jeden občan Kirgizska. Ďalších 184 pasažierov uviazlo v 25 ďalších kabínkach lanovky desiatky metrov nad zemou.

Turecký minister vnútra Ali Yerlikaya uviedol, že piatich zranených odviezol z hory vrtuľník, zatiaľ čo snahy o odstránenie ďalších dvoch zranených tri hodiny po havárii pokračovali.

Minister ďalej uviedol, že na záchrannej operácii sa podieľalo viac ako 160 záchranárov vrátane leteckých posádok pobrežnej stráže a horolezeckých tímov z rôznych častí Turecka. 

 

Lanovka preváža turistov z pláže Konyaalti k reštaurácii a vyhliadkovej plošine na vrchole 618 metrov vysokej hory Tunektepe. Prípad sa bude vyšetrovať, uviedli turecké médiá. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd