VIDEO: Egypt zasiahlo niekoľko piesočných búrok. Nepriaznivé počasie si vyžiadalo jednu obeť

VIDEO: Egypt zasiahlo niekoľko piesočných búrok. Nepriaznivé počasie si vyžiadalo jednu obeť
Dominik Cenkner

Ešte vo štvrtok zasiahli Egypt hneď niekoľko silných piesočných búrok. V Káhire vietor zhodil billboard, pod ktorým jeden človek zomrel a ďalších päť bolo zranených.

Živel okrem toho uzavrel prístavy v Suezskom prieplave. Vlny na mori dosahovali viac ako štvormetrovú výšku.

V hlavnom meste s viac ako 20 miliónmi obyvateľov náhle potemnela obloha, potom sa cez Káhiru prehnala piesočná búrka. Viditeľnosť sa rapídne zhoršila, oblasť sa najskôr sfarbila do oranžova, následne došeda.

Silný víchor zhodil reklamný billboard priamo na jednu z dopravných tepien. Na ceste v tom čase bolo veľmi rušno, reklamná doska dopadla na prechádzajúce auto a motocykel. Jeden človek zomrel, ďalších päť bolo zranených.

Piesočné búrky sa vyskytli na viacerých miestach

Piesočná búrka zasiahla aj ďalšie miesta v Egypte. Niektoré záznamy zachytili obrí oblak, ktorý obklopil Suezský prieplav.

Tamojšie úrady z bezpečnostných dôvodov uzavreli dva prístavy. Nárazy vetra v danom čase dosahovali rýchlosť 50 kilometrov za hodinu a vlny presahovali výšku štyroch metrov.

Informoval o tom úrad, ktorý má na starosť prieplav. Dodajme, že ním prechádza 10 percent svetového námorného obchodu.

V Maadi na juhu Káhiry obyvatelia hlásili, že silný vietor odnáša časti striech budov. V Heliopolise sa obyvatelia sťažovali na problémy s dýchaním.

Kvôli silnému vetru sa im totiž nepodarilo zaistiť okná. Egyptské ministerstvo zdravotníctva odporučilo obyvateľom, aby nosili rúška a obmedzili vychádzky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd