VIDEO: Mohutná lavína „prachového mraku" sa spustila z hory Utah

Zuzana Macháčová

Mohutná lavína „prachového mraku“ sa v utorok zosypala dolu z hory Timpanogos v rezorte Sundance v Utahu. Lavína strhla stromy a zahalila lyžiarov do prachového oblaku. 

Skupina lyžiarov v rezorte Sundance v Utahu sa ocitla v prachovom oblaku, ktorý vytvorila lavína. Video zaznamenal Thomasom Farleym, ktorý si v stredisku užíval lyžovačku. 

Farleym natočil video ako sa lavína utrhla a vytvorila prachový oblak. Lavína sa podľa Utah Avalanche Center vytvorila prirodzene a zostúpila z hory. 

Lavína potom zasiahla údolie plné stromov, ktoré susedí s lyžiarskym areálom. Zatiaľ čo sa tam trosky zastavili, oblak prachu sa valil ďalej a nakoniec obklopil lyžiarov na videu.  

Rezort Sundance na Twitteri uviedol: „pondelok sa spustila lavína z hory Timpanogos a valila sa do oblasti mimo hraníc nášho lyžiarskeho strediska." 

Prachový oblak nespôsobil žiadne nešťastie

Našťastie prachový oblak nebol nebezpečný a nikomu sa nič nestalo. Podľa Utah Avalanche Center bolo v oblasti v tom čase vyhlásené lavínové nebezpečenstvo.

Kameraman na videu hovorí: „Je to jedna z najväčších lavín, aké som kedy videl v mojom živote." Video sa stalo virálnym aj na Twitteri.

Pod videom sa začali hrnúť komentáre, v ktorých sa pýtajú ľudia na bezpečnostné podmienky. Ľudia si tiež želajú, aby nedošlo k žiadnym zraneniam.

V nebezpečnej oblasti, kde sa lavína strhla sa nenachádzali žiadni ľudia, informuje New York Post. Aj samotné stredisko prostredníctvom Twitteru potvrdilo, že nikto nebol zranený, a že stredisko zostalo pre hostí otvorené.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd