VIDEO: Na severe sneží. Vyskytli sa už aj búrky

Peter Minárik

Počasie na Slovensku je pod vplyvom chladného, severného prúdenia, ktoré do našej oblasti prináša početné prehánky. Tie sú na severe aj vo forme snehu a vytvára sa nová snehová pokrývka.

Dnešný deň prináša na naše územie veľmi premenlivé počasie. Na viacerých miestach sa vyskytujú početné prehánky, ktoré sú v oblasti severného Slovenska aj snehové. V týchto oblastiach sa dokonca vytvára aj snehová pokrývka.

Najviac zrážok počas dnešného dňa spadlo v oblasti severného a severozápadného Slovenska, kde spadlo do 5 mm zrážok. Absolútne najviac zrážok spadlo v Oravskej Polhore, kde spadlo 9 mm a to prevažne vo forme snehu.

Zrážky sa v našej oblasti budú vyskytovať aj naďalej, pričom na severe pôjde prevažne o snehové zrážky.

Dnes sa na našom území vyskytli už aj búrky. Išlo však o slabšie búrky, ktoré vyprodukovali len niekoľko bleskov v oblasti Záhoria, kde udrelo 14 bleskov.

Zrážková činnosť by mala pokračovať až do večerných hodín. V priebehu noci zrážky ustanú a zajtra sa na našom území aj zmenší oblačnosť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd