VIDEO: Na Slovensko prišiel PRVÝ SNEH. Pozrite si sneženie, ktoré teraz prichádza

Peter Minárik

Počas včerajšieho dňa cez naše územie postupoval studený front, ktorý priniesol ochladenie. V týchto chvíľach príliv chladného vzduchu vrcholí a vplyvom ochladenia klesá aj hranica sneženia, ktorá sa dostala do obývaných obcí a miest. Sneženie hlásite z viacerých kútov severného Slovenska.

Ešte v sobotu panovalo na našom území slnečné a veľmi teplé počasie a už od zajtra sa začne na našom území opäť otepľovať a čakajú nás nezvyčajne vysoké teploty. V uplynulých hodinách sa však na našom území prudko ochladilo.

Môže za to studený front, ktorý počas včerajšieho dňa postúpil cez naše územie. Za týmto studeným frontom k nám začal prúdiť chladný vzduch od severu.

Tento studený vzduch ma pôvod až v Arktíde a napokon k nám prúdi chladnejší vzduch ako sa pôvodne očakávalo.

Sneží aj v mestách a v obciach

To, že dnes malo snežiť na horách  sme očakávali, no sneženie zaskočilo. Dostalo sa oveľa nižšie ako sa pôvodne očakávalo.

Sneží napríklad vo Vyšných Hágoch, ktoré sú v nadmorskej výške 1125 m n.m., no hranica sneženia klesá oveľa nižšie.

Sneženie nám hlásia čitatelia napríklad z Východnej, ktorá leží len vo výške 759 m n.m., či z Lendaku, ktorého nadmorská výška je dokonca len 744 m n.m.

Oveľa výraznejšie sneženie je na horách, kde sa aktuálne teploty pohybujú aj pod bodom mrazu.

Napríklad na Štrbskom Plese sa dokonca vytvorila už snehová pokrývka. PRVÉ SNEŽENIE sledujeme online a všetko podstatné nájdete TU >>>

Snežiť dlho nebude

Príliv chladného vzduchu do našej oblasti je však len dočasný a už v týchto chvíľach sa od západu začína hranica sneženia zvyšovať. Nad západné Slovensko totiž už prúdi teplý vzduch, ktorý sa čoskoro dostane aj pod Tatry.

Už zajtra bude na našom území v porovnaní s dnešným dňom výrazne teplejšie a v strede týždňa nás čakajú nezvyčajne vysoké teploty, ktoré sa môžu vyšplhať až k +25 °C. Viac sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd