VIDEO: Na Slovensko sa vracia ZIMA. V Tatrách už začalo snežiť

Peter Minárik

Na Slovensko sa vracia zima. Môže za to studený front, za ktorým sa do našej oblasti začína dostávať chladnejší vzduch od severozápadu, v dôsledku čoho klesá hranica sneženia, a tak sa prvé snehové vločky objavujú v oblasti Vysokých Tatier.

Ešte včera sme na našom území zažívali príjemné, teplé počasie, no to v priebehu popoludnia začali kaziť búrky, ktoré sa vyskytli predovšetkým na západnom a východnom Slovensku. Búrky priniesol prvý studený front, no dnes nás ovplyvňuje druhý studený front.

Ten prináša na Slovensko vlnu výdatného dažďa, ktorá priniesla už desiatky milimetrov zrážok, no čo je najpodstatnejšie je fakt, že za týmto studeným frontom sa k nám doslova dohnal chladnejší vzduch.

 

Vplyvom tohto chladného vzduchu sa dnes na našom území nielen výrazne ochladilo, ale súčasne začala klesať hranica sneženia, ktorá do Tatier prináša snehové vločky.

Sneženie sa dostane aj do ďalších oblastí

Aktuálne sa snehové vločky vyskytujú len v oblasti Vysokých a Nízkych Tatier a to v oblastiach nad nadmorskou výškou 1700 m n.m., no keďže aj naďalej sa bude na našom území ochladzovať, tak hranica sneženia začne klesať ešte nižšie.

 

Do večera sa hranica sneženia zníži na približne 1200 m n.m. a a v priebehu zajtrajšieho dňa by mala hranica sneženia klesať až pod 1000 m n.m. Ojedinele by však mohlo snežiť aj nižšie.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd