VIDEO: Z neba padali živé ryby. Neuveriteľné zábery, ale jednoduché vysvetlenie

Peter Minárik

Na sociálnych sieťach sa šíri veľmi zaujímavé video z Iránu, na ktorom vidieť padajúce, dokonca aj živé ryby. Rozhodne však nejde o záhadu a tento jav sa už vyskytol v mnohých častiach nášho sveta aj v uplynulých rokoch.

Objavilo sa pomerne zaujímavé video z iránskeho mesta Yasuj. Je na ňom vidieť zamračenú oblohu, sychravé počasie a padajúce živé ryby.

Snažili sme sa overiť autenticitu tohto videa, či sa udalosť skutočne v tomto meste stala, no jednoznačne sa nám to nepodarilo. Dôležité však je, že rozhodne nejde o nejaké vytvorené video alebo fake. Tento jav, ktorý zachytáva video sa skutočne vyskytuje a máme už niekoľko potvrdených prípadov.

Padajúce ryby z neba, tzv. rybí dážď

Nadprirodzené udalosti v prírode nás často fascinujú svojou záhadnosťou a zvláštnosťou. Jednou z takýchto nezvyčajných udalostí, ktorá sa stala predmetom záujmu a diskusií po celom svete, je fenomén známy ako "rybí dážď" - zdanlivé zoskupenie rýb, ktoré padajú z neba na zem.

Aj keď je tento jav pomerne zriedkavý, existuje niekoľko záznamov o tom, že sa stal po celom svete. Napríklad minulý rok boli v komunite Lajamanu v Austrálii svedkami masívneho "rybieho dažďa", pri ktorom boli tisícami rýb pokryté cesty aj strechy domov.

Podobné udalosti boli zaznamenané aj v iných častiach sveta, vrátane Spojených štátov, Indie, Japonska a iných krajín.

 

Prečo padajú ryby z neba?

Jav pri ktorom padajú ryby z neba je dobre známy a podarilo sa ho vysvetliť. Na vine je tornádo, ktoré sa preženie cez more, kde v tom čase pláva veľké množstvo rýb.

Oveľa výraznejší je tento jav v lokalitách, kde tornádo prejde cez rybník, ku čomu malo dôjsť aj v spomínanom Iráne. V doteraz najznámejšom prípade z austrálskej komunity Lajamunu, kde tornádo vysalo množstvo rýb sa podarilo zaznamenať, že ryby padali až 100 km od miesta incidentu.

 

Ak teda raz budete svedkami padajúcich rýb z neba, tak vedzte, že nejde o nijakú nadpozemskú vec, ale vo vašom okolí zrejme vyčíňalo tornádo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd