VIDEO: Silné búrky a niekoľko tornád sa prehnalo USA, zomrelo 5 ľudí

Texas Veronika Salayová

V Oklahome a Texase včera vyčíňali silné búrky a prehnalo sa aj niekoľko tornád. Búrlivé počasie si vyžiadalo najmenej 5 obetí.

Cez južnú časť Oklahomy a Texas sa včera prehnali silné búrky, ktoré vytvorili spolu najmenej štyri tornáda. 

Búrkový systém si vyžiadal životy dvoch ľudí v južnej Oklahome, uviedli pohotovostní úradníci okresu Marshall.

V Onalaske v Texase zomreli traja ľudia a najmenej 20 ich bolo zranených, uviedol vo vyhlásení Úrad pre núdzové riadenie. Okrem Onalasky búrky zasiahli v Texase aj ďalšie časti v okresoch Polk Country a San Jacinto Country, uviedla vo vyhlásení národná meteorologická služba Houstonu.

Najviac zasiahnuté bolo práve mesto Onalaska, ktoré  sa nachádza asi 90 kilometrov severne od Houstonu. Národná meteorologická služba v Houstone uviedla, že dnes ráno vyšle posádky, aby preskúmali terén a škody.

V Texase došlo k výrazným materiálnym škodám na bytovkách, obchodných domoch a verejnej infraštruktúre. Počas búrok bolo poškodených niekoľko domov a tisíce zostali bez energie. Viac ako 7 000 ľudí v Oklahome a asi 9 000 ľudí v Texase čelilo výpadkom energie.

Guvernér Texasu Greg Abbott povedal, že štát nasadil tímy a zdravotnícke prostriedky na poskytnutie pomoci ľuďom, ktorých búrky zasiahli.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd