VIDEO: Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov je pod vodou

Ema Bazhaykin

Letovisko na brehu Jadranského mora, ktoré sa za posledné roky stalo jednou z obľúbených dovolenkových destinácií Slovákov, dnes ráno po silných prívalových dažďoch zostalo pod vodou.

Slovinsko sa v posledných rokoch teší obľube aj medzi turistami zo Slovenska. Nielen preto, že je od nás len na skok, ale aj vďaka azúrovému moru a romantickým historickým uličkám v letoviskách na pobreží.

V tých sa už čochvíľa chystajú na príval turistov z celého sveta, keďže teplé počasie praje dovolenkám pri mori. Namiesto prívalu turistov však dnes v skorých ranných hodinách zažili v historickom prímorskom mestečku Piran len silné prívalové dažde, ktoré zaplavili romantické uličky v celom meste.

 

Oblasťou sa prehnala silná búrka, ktorá spôsobila povodeň

Napriek vysokým teplotám, ktoré už dlhodobo úradujú v Európe, v posledných dňoch počasie v meste Piran turistickému ruchu nepraje. Okrem ochladenia panuje v tejto oblasti vysoká oblačnosť s prehánkami, dažďami a vetrom s rýchlosťou od 23 km/h do 39 km/h.

Dnes v ranných hodinách sa pobrežím dokonca prehnali silné prívalové dažde, ktoré zanechali celé centrum historického mesta pod vodou. Zaplavené zostalo aj slávne Tartiniho námestie a komplikácie spôsobila búrka tiež v prístave. Fotky zatopených ulíc si môžete pozrieť v galérii.

Silný prívalový dážď priniesol úhrn zrážok do 9 mm, svojou intenzitou však napáchal poriadne škody, s ktorými sa bude musieť letovisko vysporiadať čo najrýchlejšie pred letnou sezónou. 

 

Dobrou správou je, že zajtra sa už očakáva zlepšenie počasia. Pre viac info o počasí vo vašich obľúbených letných destináciách sledujte našu PREDPOVEĎ POČASIA>>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd