VIDEO: Pozrite si ranné zemetrasenie pri Trenčíne

Trenčianske Teplice Peter Minárik

Uplynulé ráno o 3:25 zacítili v oblasti Trenčína záchvevy zeme. Išlo o zemetrasenie, ktoré bolo cítiť v okruhu niekoľkých kilometrov.

Zemetrasenie malo magnitúdo 2.9 a vyskytlo sa o 3:25. Epicentrum bolo v lokalite Trenčianskych Teplíc, kúsok od priehradného múru vodnej nádrže Baračka. 

Vodohospodári hrádzu skontrolovali, no nenašli na nej žiadne poškodenia ani trhliny. Zemetrasenie zobudilo viacerých ľudí, ktorým sa zachvela posteľ.

Zemetrasenie sa podarilo zachytiť aj jednej priemyselnej kamere v Trenčianskych Tepliciach. 

Slovenskí seizmológovia k dnešnému zemetraseniu uviedli: ,,K zemetraseniam u nás dochádza, ale väčšina z nich je nepocítená, lebo sú to slabé zemetrasenia, ktoré sú zaznamenané citlivými prístrojmi - seizmometrami. Išlo o zemetrasenie vo vnútri litosferických platní. Vo vnútri platní sa nachádzajú zlomy, na ktorých taktiež môžu vzniknúť zemetrasenia. Na zlome dochádza k deformácii a hromadeniu napätia. Princíp vzniku vnútroplatňových zemetrasení je podobný ako tých na kontakte litosferických platní. Predchádzajúce pocitené zemetrasenie s epicentrom na Považí bolo 28.4. 1988 s magnitúdom 3,6.

Viac o rannom zemetrasení sa dočítate TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd