VIDEO: Pri erupcii sopky v Mexiku pozorovali UFO. Namierilo si to priamo do krátera

Dominik Cenkner

Sopka Popocatepetl vzbudzuje už niekoľko dní pozornosť celého sveta. Najnovšie sa v súvislosti s ňou hovorí dokonca o UFO.

V Mexiku pokračuje pohotovosť v dôsledku zosilnenej aktivity sopky Popocatepetl. Úrady zvýšili stupeň na žltú farbu, teda 3. stupeň.

Stalo sa tak po výbuchoch a vypustení veľkého množstva popola, čo viedlo k zablokovaniu letiskových aktivít a pozastaveniu vyučovania v školách. Popol padal najmä v štáte Puebla a hromadil sa na vozidlách, budovách a cestách.

Ako už býva zvykom, erupcie sopiek priťahujú pozornosť veľkého množstva ľudí. Deje sa tak aj vďaka livestreamom, ktoré sú k dispozícii 24/7. Popocatepetl nie je výnimkou. 

Vletelo do sopky UFO?

V týchto dňoch, počas fázy intenzívnej aktivity, keď sa oči celej krajiny upierali na sopku, sa na internete objavilo video, na ktorom je podľa miestnych stránok UFO. Neidentifikovaný lietajúci objekt (UFO) zachytili monitorovacie kamerami CENAPRED. Letelo smerom ku kráteru sopky niekoľko sekúnd pred výbuchom.

Zábery zdieľal na sociálnych sieťach mexický ufológ Jaime Maussan a pochádzajú z pondelka 15. mája 2023. Nie je to prvé pozorovanie, ktoré Maussan zaznamenal na Popocatepetl. Podľa neho sa nad sopkou už niekoľko mesiacov objavujú pozorovania neidentifikovaných objektov, ktoré zachytili vládne kamery.

To, čo je vidieť na záberoch, je však len jasný objekt, ktorý sa z pohľadu webovej kamery približuje ku kráteru sopky. Zdá sa, že trajektória vedie objekt smerom ku kráteru a mizne v láve sopky, ale v skutočnosti je jednoduchšie vyvodiť, že objekt bol len v pozadí.

Sopky a UFO majú k sebe blízko, aspoň podľa niektorých

Vzťah medzi UFO a sopkami je veľmi špekulatívna a kontroverzná téma. Zástancovia tvrdia, že UFO by sa mohlo zaujímať o sopky kvôli elektromagnetickým anomáliám, ktoré tam vznikajú.

Odhliadnuc od špekulácií, okrem toho, že takéto svetlá, najmä ak sledujú pravidelnú trajektóriu, by mohli byť lietadlá, satelity a podobne, možno uvažovať aj o tom, že teplo a svetlá sopiek môžu vytvárať optické ilúzie, vďaka ktorým sa zdá, akoby nad nimi lietali UFO.

Okrem toho vysoká nadmorská výška a turbulentné vzdušné prúdy v blízkosti sopiek môžu sťažovať identifikáciu objektov, čo môže viesť aj k veľmi rozdielnym pozorovaniam. Ďalším možným vysvetlením je, že sopky sú jednoducho obľúbeným miestom, kde ľudia hlásia pozorovania UFO, pretože sa už spájajú s tajomstvom, vzrušením a znepokojením. Skrátka, sugescia, ako to často býva, môže hrať vabank.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd