VIDEO: Ranná búrka už stihla vytopiť Podhájsku. Cesty boli plné vody, autá mali problém

Veronika Salayová

Dnešná ranná búrka, ktorá sa prehnala Podhájskou, priniesla toľko zrážok, že vytopilo niektoré ulice v tejto obci. Autá mali problém týmito zatopenými ulicami ráno prechádzať. 

Od skorých ranných hodín máme na Slovensku búrlivo. Búrky úradovali na západe Slovenska, najmä v Nitrianskom kraji, a následne sa presúvali smerom na Považie a severnú časť Záhoria.

Búrky pokračujú a aktuálne je búrlivo na juhu stredného Slovenska. Ranné búrky však boli v niektorých lokalitách aj veľmi intenzívne a priniesli obrovské množstvo vody. 

Dnes ráno azda najhoršie obišla obec Podhájska, ktorú po búrke vytopilo. Niektoré ulice boli v obci plné vody a autá mali problém týmito ulicami prechádzať.

Podľa amatérskej zrážkomernej stanici v obci spadlo až 52,6 mm zrážok, čo stačilo na to, aby boli ulice a záhrady plné vody. 

 

Búrky budú intenzívne a opäť hrozia záplavy

Ako sme už upozorňovali, aj dnešné búrky sa pohybujú pomaly, čo znamená, že do jednej lokality prinášajú výrazné množstvo zrážok, ktoré môžu spôsobiť bleskové záplavy, tak ako aj v tomto prípade. 

V priebehu dnešného dňa treba s búrkami počítať naďalej. Búrok bude postupne viac a budú sa vyskytovať na mnohých miestach západného a stredného Slovenska.

Búrková činnosť by sa v priebehu popoludnia mala viac presúvať smerom k východu, a tak s tými najintenzívnejšími búrkami počítajte na strednom a predovšetkým na západe východného Slovenska.

Aj dnes bude platiť to, že búrky môžu vzniknúť pomerne náhle a môžu byť aj veľmi intenzívne, preto ich netreba podceňovať. V prípade stacionárnych búrok hrozia predovšetkým prívalové zrážky a blesková záplavy. 

 

Dnešné búrky by mali patriť k tým najintenzívnejším z tohto týždňa. V priebehu víkendu sa búrky síce očakávajú aj naďalej, no mali by byť o čosi slabšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd