VIDEO: Silné búrky úradujú na východe, kde prinášajú aj krúpy. S dažďom padá aj saharský prach

Veronika Salayová

Dnešný deň sa nesie v znamení búrok na Slovensku. Búrky prešli celým naším územím a teraz sa sústreďujú už iba na krajnom východe, kde prinášajú okrem dažďa aj lokálne krupobitie. 

Doteraz na našom území udrelo takmer 5 000 bleskov, no búrkam ešte nie je koniec a tie dnešné ešte nepovedali svoje posledné slovo.

Aktuálne je stále veľmi búrlivo na východe Slovenska, no niektoré búrky už pomaly už opúšťajú naše územie a presúvajú sa na Ukrajinu alebo Poľsko. 

V rámci dnešného dňa sú práve aktuálne búrky na východe najsilnejšie z celého dnešného dňa. Búrky prinášajú silný nárazový vietor a lokálne aj drobné krupobitie, ktoré sa vyskytlo napríklad v Zemplínskych Hámroch, ale aj v Humennom.

 

Búrky ešte môžu prekvapiť

Aj keď niektoré už opúšťajú naše územie, búrkam ešte nie je úplný koniec. Búrky na východe stále môžu prekvapiť, takže treba byť opatrní. 

Treba zdôrazniť, že nad nami je masa saharského prachu v atmosfére, čím sa stáva predpoveď búrok menej jasnou. Búrkam sa darí o niečo menej v dôsledku prítomnosti saharského prachu. 

Kvapky vody sťahujú čiastočky saharského prachu k zemi, takže dážď špiní všetko, čo je v exteriéri. Odporúčame auto si umývať až v pondelok, keď bude saharský prach definitívne preč. 

Situáciu sledujeme ONLINE. Ak máte pre nás fotografie alebo videá, môžete nám ich poslať SEM

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd