VIDEO: Španielskom sa prehnala hrozivá búrka. Ulice sa zmenili na rieky, voda brala autá

Veronika Salayová

Španielskom sa v stredu prehnali extrémne búrky, ktoré spôsobili takú silnú prívalovú povodeň, že ulice sa doslova zmenili na rozvodnené rieky. Voda mala takú silu, že brala všetko, čo jej stálo v ceste, dokonca aj celé autá. 

Španielsko už niekoľko dní zápasí so silnými búrkami, ktoré prinášajú extrémne dažde. Najhoršia búrka sa však v Španielsku prehnala počas včerajšieho poobedia  v regióne Murcia, kde Štátna meteorologická agentúra krátko pred tým aktivovala najvyššiu výstrahu pred dažďom a búrkami.

Čoho sa španielski meteorológovia obávali, to sa presne aj stalo. Nad oblasťou Murcia sa počas stredy večera prehnali také extrémne búrky a zrážky, že pohroma nenechala na seba dlho čakať.

Voda v Murcii zmietla celé autá 

Ulice mesta zaplavila voda, a to nie je všetko. Vody bolo také množstvo, že za krátky čas dosiahla lokálne výšku takmer 100 cm. Začala sa valiť ulicami a nabrala veľkú silu.

pvodeň v Murcii
pvodeň v Murcii, zdroj: Wetteronline

 

 


Voda brala všetko, čo jej prišlo do cesty − exteriérový nábytok, kontajnery, a dokonca celé autá. Do jednej hodiny spadlo viac ako 50 litrov dažďa, z toho len za 20 minút 32 litrov dažďa na meter štvorcový.

Búrka spôsobila dopravné problémy na obchvate Murcie, ktorý je prístupný z A-7, na A-30 pri Altorreale a na starej štátnej ceste 301. Obce najviac postihnuté povodňami sú Las Torres de Cotillas, nasledujú Murcia, Molina de Segura, Calasparra a Alcantarilla.

V Molina de Segura zasiahol dážď aj nákupné centrum Vega Plaza. Hladina vody stúpla natoľko, že vnikla cez automatické dvere budovy.

Španielske núdzové koordinačné centrum riešilo 200 problémov súvisiacich s dažďom a búrkami a zachránilo spolu 17 ľudí uväznených vo vode.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd