VIDEO: Stavajú snehuliakov. Večer sa na našom území ochladí ešte výraznejšie a hranica sneženia poklesne

VIDEO: Stavajú snehuliakov. Večer sa na našom území ochladí ešte výraznejšie a hranica sneženia poklesne
Peter Minárik

Nad našou oblasťou sa vlní studený front, ktorý prináša zrážky. Tie sa vyskytujú predovšetkým na severnom a strednom Slovensku, pričom na horách sneží. V priebehu večerných hodín sa však ochladí ešte výraznejšie a vďaka tomu poklesne hranica sneženia.

Včera začal počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý priniesol na naše územie zrážky, no čo je najpodstatnejšie, tak priniesol so sebou aj ochladenie, vplyvom čoho poklesla hranica sneženia. Aktuálne nám prší najmä na juhu a na strednom Slovensku, zatiaľ čo na horách sneží. Turisti na horách tak práve v týchto chvíľach, ako môžete vidieť na videu stavajú snehuliakov.

Chladný vzduch, ktorý sa začína v čoraz výraznejšej miere na našom území prejavovať sa k nám dostáva z oblasti Severného mora.

Aj v nadchádzajúcich hodinách nás čaká oblačné a sychravé počasie. Zrážok bude čoraz viac, no čo je podstatnejšie, tak bude klesať hranica sneženia a ráno bude biele už na viacerých miestach.

Ochladenie prudko zníži hranicu sneženia

Aktuálne sa sneženie vyskytuje len na našich horách. Hranica sneženia sa v týchto chvíľach nachádza okolo úrovne 1400 m n.m., no vo večerných hodinách a predovšetkým v noci začne výraznejšie klesať.

Už večer poklesne hranica sneženia na 1200 m n.m. a pred polnocou sa dostane na úroveň okolo 1000 m n.m.

V priebehu ranných hodín bude hranica sneženia klesať výraznejšie a dostať sa môže pod 800 m n.m.

Aktuálne tak snehuliakov stavajú len na horách, ale už v ranných hodinách počítajte s výskytom snehovej pokrývky aj v iných oblastiach nášho územia.

V nižších polohách však treba naďalej počítať s dažďom a to predovšetkým na severe krajiny a na strednom Slovensku.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd