VIDEO: Takto zachytili TORNÁDO, neďaleko našich hraníc. Pozrite si dychberúce zábery

Peter Minárik

Na rakúsko-maďarských hraniciach dnes podvečer zosadlo tornádo. To sa počas celého dnešného dňa aj očakávalo. Tornádo začalo vznikať na rakúskych hraniciach a priblížilo sa k mestu Szombathely, kde sa prejavilo naplno. Server Idokep.hu zverejnil dychberúce zábery.

Dnešná predpoveď naznačovala veľmi vhodné podmienky pre výskyt extrémne silných búrok. V oblasti rakúsko-maďarského pohraničia sa očakával vznik silných supercelárnych búrok, ktoré mali byť oproti včerajšiemu dňu trošku iné.

Včera v tejto oblasti spôsobovali škody predovšetkým prívalové zrážky, no dnes bolo skôr riziko výskytu krúp a výrazná dynamika priala aj možnosti, že vznikne tornádo.

To sa aj nakoniec stalo a v podvečerných hodinách začalo na rakúsko-maďarskom pohraničí vznikať.

 

Tornádo v Maďarsku

Prvé náznaky prišli už z rakúskeho Grosspetersdorf. Táto supercelárna búrka postupovala k maďarskému mestu Szombathely, kde sa už naplno prejavila a vyskytlo sa tornádo.

tornádo v Maďarsku
tornádo v Maďarsku, zdroj: Idokep.hu
 

V Maďarsku ide už o druhé tohtoročné tornádo. O tom dnešnom nateraz nie sú bližšie podrobnosti a to ani o prípadných zranených, či škodách. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd