VIDEO: Tornádo v Číne opäť raz zabíjalo. Vyžiadalo si najmenej jednu obeť

Dominik Cenkner

Čínske mesto Shangzhi včera zasiahlo tornádo. Okrem materiálnych škôd si vyžiadalo aj minimálne jednu obeť a niekoľkých zranených.

Jeden mŕtvy a vyše desiatka zranených. Takáto je bilancia tornáda, ktoré včera po 18. hodine miestneho času zosadlo v okolí mesta Shangzhi v provincii Heilongjiang na severovýchode Číny.

Okrem toho tornádo spôsobilo aj množstvo materiálnych škôd. Miestne médiá hovoria o viac ako stovke domov, ktoré boli poškodené, alebo úplne zničené.

Množstvo domácností ostalo bez elektrickej energie. Uzavrieť museli aj úsek rýchlostnej železnice.

Niektorým obyvateľom sa podarilo tornádo aj natočiť. Desivé zábery tak kolujú po sociálnych sieťach.

Tornáda v Číne sa vyskytujú čoraz častejšie

Najmenej 10 mŕtvych a viac ako 300 zranených majú na svedomí tornáda, ktoré sa v piatok 14. mája večer miestneho času prehnali stredom a východom Číny.

Jedno z tornád zasiahlo aj dnes už dobre známe mesto Wu-chan. Práve to sa totiž považuje za epicentrum vzniku nového typu koronavírusu.

Východ Ázie v posledných týždňoch trápia prírodné živly. Uprostred mája zasiahlo východné pobrežie Japonska aj silné zemetrasenie.

To malo silu až 6,0 magnitúdy a zasiahlo aj mesto Fukušima, ktoré má ešte v živej pamäti ničivé zemetrasenie spred 10 rokov. Zemetrasenie uprostred mája nespôsobilo žiadne väčšie škody, ani si nevyžiadalo obete či zranených.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd