VIDEO: Toto mesto dopadlo dnes NAJHORŠIE, čo sa búrok týka. Pozrite si tú pohromu

Veronika Salayová

Dnešný búrlivý deň dáva zabrať a búrky zasiahli takmer celé naše územie. Poriadne búrlivo bolo aj v okolitých krajinách a my vieme, ktoré mesto dnes (zatiaľ) dopadlo najhoršie, čo sa dnešných búrok týka. 

Dnešné búrky sa oproti tým včerajším a predvčerajším líšia svojou intenzitou. Pondelkové búrky dávajú zabrať a vyčíňajú vo viacerých lokalitách. Núdza nie je ani o supercely, ktoré prinášajú aj intenzívne krupobitia. 

Ak vás zaujíma, ktoré mesto dnes dopadlo najhoršie, čo sa búrok týka, tak poznáme odpoveď. Je to české mesto Litomyšl v centrálnej oblasti krajiny.

Nad mestom sa prehnala supercela s wall cloudom a po búrke ostali cesty ako v zime, teda úplne biele posiate malý ľadovými krúpami. 

Okrem krúp však spadlo aj obrovské množstvo zrážok a záplavy sa miešali s ľadovými krúpami. Mesto sa o pár minút zmenilo na nepoznanie.

 

Zaplavené ulice plné krúp

Voda sa hromadila, zaplavovala ulice a do toho padali 1- až 2-centimetrové krúpy. Dukelská a Havlíčkova ulica boli pre autá v jednej chvíli úplne nezjazdné a voda s krúpami boli všade. 

Po niekoľkých minútach sa situácia po prechode supercely v tejto lokalite upokojila, no autá mali naďalej veľký problém s prechodom cez tieto ulice v meste. 

Obyvatelia mesta sa na sociálnej sieti sťažovali, že im supercela zničila záhradu. Na fotografiách po prechode búrky je vidieť veľkú vrstvu krúp.

Jeden z komentujúcich spomenul, že takto intenzívna supercelárna búrka snáď cez Litomyšl ešte nikdy nešla.

 

Celú situáciu ohľadom búrok sledujeme ONLINE v textovom prenose, ktorý nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd