VIDEO: Toxická mačka vystrašila obyvateľov japonského mesta. Nastalo veľké pátranie

Veronika Salayová

V japonskom meste Fukuyama obyvateľov vyplašila toxická mačka, ktorá spadla do nádrže s veľmi nebezpečnou chemikáliou. Polícia bola hneď na nohách a okamžite začala s pátraním.

Zamestnanec továrne na spracovanie kovov vo Fukuyame si všimol stopu žltohnedých mačacích stôp vedúcich z nádoby so šesťmocným chrómom. 

Šesťmocný chróm je karcinogén, ktorý môže spôsobiť slepotu a rakovinu. Z tohto dôvodu zamestnanci spoločnosti používajú rukavice a špeciálne ochranné masky.

Táto látka sa klasifikuje ako karcinogénna kategória 1A, čo znamená, že je dokázaný rakovinotvorný účinok u ľudí. Okrem toho spôsobuje poškodenie kože, dýchacie problémy a dlhodobé vystavenie tejto látky vedie k smrti. 

 

Toxická mačka zalarmovala políciu

Mačka spadla do nádrže s touto obzvlášť nebezpečnou chemikáliou pri teplote približne +50 °C, potom vyliezla a utiekla. Záznam z bezpečnostnej kamery ukazuje, ako čierna mačka opúšťa továreň. 

Úrady okamžite nariadili zvýšené hliadky a požiadali verejnosť, aby sa k mačke nepribližovali. Polícia začala s veľkým pátraním tejto toxickej mačky, no nepodarilo sa ju nájsť. Je pravdepodobné, že zviera už na následky toxicity zomrelo.

 

„Tento incident nás donútil k prijatiu opatrení, aby sme zabránili malým zvieratám, dostať sa dovnútra, čo sme nikdy predtým nepredpokladali,“ dodal predstaviteľ chemickej továrne na záver k tomuto prípadu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd