VIDEO: Turecko zasiahli extrémne zrážky. Voda sa liala cez byty

Veronika Salayová

Cez víkend zasiahli hlavné mesto Turecka extréme zrážky. Vody bolo toľko, že sa doslova liala z bytov cez balkóny a zobrala so sebou aj nábytok. Voda brala so sebou dokonca aj autá a vodiči sa zachraňovali, ako sa dalo. 

V sobotu zasiahli Turecko extrémne zrážky, ktoré za pár hodín spôsobili hotovú spúšť. Prívalový lejak zasiahol turecké regióny od Istanbulu až po Antalyu, ktorá sa nachádza na južnom pobreží. Výdatné zrážky však najviac zasiahli hlavné mesto Turecka − Ankaru.

Mnohé cesty v Ankare sa za pár hodín zmenili na prívaly, ktoré bránili v premávke natoľko, že vodiči museli vyskakovať so svojich áut. Na niektorých miestach voda strhla so sebou celé autá a situácia na cestách bola nebezpečná.

Voda sa liala cez celý byt

Voda bola takmer všade − dostala sa do podzemných chodieb, mestských trhovísk, a dokonca aj domov a bytov. 

Obyvateľovi štvrte Yenimahalle sa podarilo zachytiť moment, kedy sa voda stekajúca z cesty vyliala do susednej budovy a následne sa liala cez viaceré byty na prvom poschodí.

Príval vody so sebou strhol aj dva balkóny, ktoré sa pod silným náporom vody odtrhli. Na videu vidno, ako voda brala so sebou dokonca aj nábytok.

Nestalo sa to prvýkrát

Podľa svedkov sa tento dramatický scenár nestal prvýkrát. V tejto lokalite je vraj zle navrhnutá cesta, kde sa voda zakaždým hromadí voda. Každoročne sú tu podľa svedkov zaplavené byty na najnižších podlažiach.

Navyše toto nie je jediná povodeň, ktorá zasiahla hlavné mesto Turecka za posledný týždeň. Ankaru trápia silné lejaky už niekoľko dní. Niektoré lokálne záplavy za posledný týždeň spôsobili viaceré škody na majetku a narušili napríklad aj verejnú dopravu.

Voda narobila nemálo problémov, no tentokrát sa extrémne záplavy zaobišli bez obetí či vážnych zranení.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd