VIDEO: V Taliansku vyčíňal cyklón. Škody spôsobilo aj tornádo

Dominik Cenkner

Nielen v našich končinách panovalo v uplynulých dňoch nepriaznivé počasie. Svoje by o tom vedeli povedať aj obyvatelia viacerých regiónov v Taliansku. To vo štvrtok zasiahol cyklón, ktorý so sebou priniesol extrémne prejavy počasia. Núdza nebola o výdatné zrážky, sneženie, búrky s krúpami a na viacerých miestach sa vyskytlo aj tornádo.

Stred Talianska zasiahli vo štvrtok najmä výdatné zrážky. V okolí mesta Lazio dosahovali úhrny aj cez 100 mm. Množstvo vody automaticky spôsobilo lokálne záplavy. Problémy s vodou hlásili aj na niektorých úsekoch diaľnice A1.

V obci Picinisco voda spôsobila zrútenie mosta, na ktorom sa v čase zrútenia nachádzalo aj jedno auto. Vodiča sa našťastie podarilo miestnym hasičom zachrániť. V rovnakej oblasti zavalil autobus prúd vody a bahna. Úrady však nehlásia žiadnych zranených a ani obete.

V regióne Kampánia zaplavilo viacero okresov. Hasiči museli pomáhať vodičom, ktorí na cestách uviazli vo svojich autách v dôsledku silného vetra a popadaných stromov.

Aby toho nebolo málo, niektorými regiónmi sa prehnalo aj tornádo. Zrejme najsilnejšie zaznamenali vo štvrtok ráno na polostrove Sottomarina. Najväčšie škody spôsobil padnutý žeriav, ktorý sa počas vyčíňania tornáda zrútil.

Silný vietor úradoval aj v neďalekej mestskej časti Benátok - v Chioggie. Tú zaplavilo aj napriek nedávno spustenému systému 78 pohyblivých hrádzí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd