VIDEO: Voda zaplavila obec pri Rimavskej Sobote. Potok nezvládol nápor vody

Ema Bazhaykin

Po silných nočných búrkach a ďalších intenzívnych dažďoch zaplavuje voda jednu lokalitu za druhou. Tentokrát rozsiahla záplava postihla obec pri Rimavskej Sobote.

Silné zrážky, ktoré začali sužovať Slovensko ešte v nedeľu, vytápajú jedno miesto za druhým aj v prvý deň pracovného týždňa. 

Tentoraz došlo k rozsiahlej záplave v obci Bátka pri Rimavskej Sobote, o čom nás informoval náš čitateľ.

K vyliatiu toku Blh došlo okolo 15:30 h. Pod vodou je prakticky celá obec. Zaplavené sú cesty, chodníky a obyvatelia sa musia brodiť po členky vodou.

 

Zaplavené sú aj ďalšie obce a mestá

Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok na juhu Podunajskej nížiny a v Banskobystrickom kraji. Podľa dát SHMÚ tu spadlo od 50 do 80 mm zrážok.

Najvyšší zrážkový úhrn je evidovaný v Želiezovciach a to 77,2 mm. Neďaleko, v obci Lontov spadlo 76,7 mm. Tretím najpršanejším mestom je aktuálne Gabčíkovo, kde spadlo už 67 mm. Tu však zrážkový úhrn čoskoro narastie. Do oblasti sa totiž blíži ďalšia vlna zrážok od západu.

Problémy spôsobujú výrazné zrážky hneď na niekoľkých miestach. V nitrianskej časti Kynek zaplavilo ulice a areál družstva.

 

Problémy sú aj na juhu stredného Slovenska vo väčších mestách ako Lučenec. V Lučenci sa dokonca vyskytla búrka a ďalšie zrážky, ktoré tu priniesla zaplavili ulice.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd