VIDEO: Za dva dni zosadli až 4 tornáda. V Taliansku hlásia rozsiahle škody

Zuzana Macháčová

V Taliansku za uplynulé dva dni zosadli hneď štyri tornáda. Hlásia škody a zranenia. V provincii Veneto začínajú počítať škody.

V Taliansku vyčíňa veľmi nepriaznivé počasie. V piatok sa vyskytli hneď tri tornáda, a aby toho nebolo málo, v sobotu vyčíňalo štvrté. 

Nepriaznivé počasie zasiahlo najmä provincie Padova, Treviso a Vicenza, pričom v provincii Veneto začínajú už počítať škody.

Najhoršie to bolo v meste Borgoricco v provincii Padova, kde zosadlo štvrté tornádo v sobotu. To spôsobilo, že vo vzduchu lietali škridle zo striech domovov, a tornádo vyvracalo stromy a poškodilo aj elektrické vedenie. 

Zdroj: Andrea Masiero
Zdroj: Andrea Masiero

Škody a zranenia

V Padove v Loreggii voda zaplavila dva podchody, ktoré musel uzavrieť. Zlé počasie obmedzilo dopravu aj v Camposampiero a v Resane bola zaplavená radnica a niekoľko pivníc.

V oblasti Vicenza dokonca padali aj veľké krúpy, ktoré v Schio pokrývali ulice a záhrady. V hlavnom meste a v oblasti Hornej a Strednej Vicenzy boli silné dažde sprevádzané vetrom.

Našťastie, nie sú hlásené žiadne obete. V noci sa zranili 26-ročný a 24-ročný muži po tom, čo ich auto zišlo z cesty v Caselle d'Altivole.