Vietor zabíja! Tragická Veľká noc má už 5 obetí, vrátane dvoch detí.

Vietor zabíja! Tragická Veľká noc má už 5 obetí, vrátane dvoch detí.
Peter Minárik

Veľmi silný vietor v našej oblasti spôsobuje komplikácie predovšetkým na severe Slovenska a na juhu Poľska, kde padajú stromy. Vietor o sile orkánu láme konáre a stromy a počet obetí dnešného silného vetra už vzrástol na 5.

Silné, južné prúdenie prináša na naše územie nielen vysoké teploty, prach zo Sahary, ale aj veľmi silný vietor, ktorý je nebezpečný predovšetkým na západe, severozápade a na severe Slovenska. Ešte silnejší je na juhu Poľska.

Na Chopku bol zaznamenaný poryv vetra o sile orkánu. Veľmi silný vietor je však zaznamenávaný aj v nižších polohách. V Liesku, na Orave dosiahol 101 km/h, v Terchovej 90 km/h, v Bratislave 87 km/h a v Telgárte 83 km/h.

 

Vplyvom silného vetra padajú, predovšetkým na severe Slovenska stromy. Pre pády stromov polícia uzavrela už niekoľko ciest. Stromy ako zápalky padajú najmä v Tatrách.

Silný vietor zabíja

Silný vietor a následný pád stromov si však už vyžiadal nanešťastie už 5 ľudských obetí, vrátane dvoch detí. Ku všetkým tragédiam došlo na juhu Poľska. K prvej tragédii došlo v poľskom Zakopanom, kde spadol strom na 23-ročnú vodičku v aute.

 

 

Neskôr došlo k pádu ďalšieho stromu na 9-ročné dieťa, ktoré previezli do nemocnice, no záchranárom sa ho nepodarilo oživiť.

Tragédia zasiahla aj malopoľskú obec Rabka-Zdrój, kde v pondelok okolo 14:30 prišli o život tri osoby, vrátane šesťročného dieťaťa, keď na nich spadol strom v dôsledku silného vetra.

Tento smutný deň, ktorý pripadol na Veľkonočný pondelok, priniesol pre hasičov z Malopoľska mimoriadne náročné chvíle. Do 14:00 hodiny zasahovali už pri 140 incidentoch, z toho 53-krát v Tatranskom okrese a 41-krát v Nowotarskom okrese. Medzi zásahmi boli aj tragické udalosti v Rabke-Zdróji, kde strom, ktorý padol v parku, usmrtil dvoch dospelých a jedno dieťa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd