Víkend bude oblačný. Na severe môže aj snežiť

Peter Minárik

Počas nadchádzajúceho víkendu nás čaká prevažne oblačné až zamračené počasie, ktoré prinesie aj zrážky. Tie by mali byť najvýraznejšie na východe krajiny.

Pokiaľ očakávate slnečný víkend, tak budete sklamaní. Počasie totiž v našej oblasti bude síce pod vplyvom výbežku vyššieho tlaku vzduchu, ale ten bude len slabý.

Najmä na východe bude mať ešte počas soboty vplyv oklúzny front, ktorý tu môže priniesť aj výraznejšie zrážky. Numerické modely očakávajú, že môže spadnúť ešte niekoľko milimeterov zrážok.

Bez zrážok to však nebude ani v iných regiónoch nášho územia. V oblasti severného Slovenska treba počítať s prehánkami, ktoré budú od nadmorskej výšky zhruba 500 m n.m. snehové.

Na zvyšku územia sa očakáva prevažne oblačné počasie s ojedinelými prehánkami, ale bude teplo.

Priemerná teplota sa na našom území bude pohybovať od +4 do +10 °C, na juhu územia by prechodne mohlo byť aj teplejšie. Očakávané víkendové teploty tak budú aj o 3 °C vyššie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

Návrat zimy sa zatiaľ neočakáva. Na našom území budú teploty v nasledujúcich dňoch ešte stúpať. Viac o vývoji na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd