Víkend bude slnečný a horúci. Teploty pôjdu každým dňom nahor. Kedy bude NAJTEPLEJŠIE?

Víkend bude slnečný a horúci. Teploty pôjdu každým dňom nahor. Kedy bude NAJTEPLEJŠIE?
Peter Minárik

Pred nami je ďalší slnečný a letný víkend ktorý prinesie na naše územie veľmi vysoké teploty. Maximálne teploty budú stúpať až nad tropickú hranicu +30 °C a doslova každým dňom bude na našom území teplejšie. Kedy bude najteplejšie?

Záver pracovného týždňa sa na našom území niesol v znamení slnečného a teplého počasia. Teploty, ktoré však zatiaľ zažívame sú typicky letné a pomerne príjemné. To sa však už počas víkendu zmení. Do našej oblasti mieri veľmi teplý vzduch.

SOBOTA pokorí hranicu +30 °C

Prvý tropický deň, z druhej série horúčav, teda deň s teplotou až nad hranicu +30 °C zaznamenáme v sobotu. Maximálne teploty sa na našom území dostanú na +25 až +30 °C, no na západe Slovenska sa môžu dostať až na +32 °C.

Na oblohe bude prevládať slnečné počasie takmer bez mráčika. Bude to v dôsledku vplyvu tlakovej výše, ktorá sa bude nachádzať priamo nad našim územím.

NEDEĽA až do +34 °C

Ešte teplejšie bude na našom území v nedeľu. Na strednom a východnom Slovensku by sa maximálne teploty mali pohybovať od +27 do +30 °C a lokálne sa môžu dostať až nad +30 °C.

Na západnom Slovensku však bude výrazne teplejšie. Tu sa tropické teploty nad +30 °C očakávajú na takmer celom západe a teploty budú stúpať až k +34 °C.

PONDELOK prinesie až +37 °C

Pravdepodobne najteplejšie bude v pondelok, kedy na celom našom území vystúpia teploty na +27 až +33 °C, no na západnom Slovensku sa budú teploty pohybovať od +32 až do +37 °C.

Teplejšie počasie na začiatku týždňa spôsobí fakt, že tlaková výš sa už odsunie z nášho územia a po jej zadnej strane začne do našej oblasti od juhozápadu až z Afriky prúdiť mimoriadne teplý vzduch.

V pondelok počas dňa však už slnečno nebude. Do našej oblasti sa bude blížiť front a popoludní sa už od severozápadu zatiahne. Nateraz nie je jasné, či prídu aj búrky, to bude závisieť od presného načasovania studeného frontu, no treba s nimi počítať najneskôr v utorok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd