Víkend bude znova teplý. Sobota prinesie letné počasie bez zrážok

Víkend bude znova teplý. Sobota prinesie letné počasie bez zrážok
Veronika Sádovská

Pred nami je ďalší víkend v znamení teplého a slnečné počasia. Sobota bude na našom území s letnými teplotami.

Nad našou oblasťou sa nachádza nevýrazné tlakové pole a počasie počas tohto víkendu by ešte malo byť stabilné. Sobota tak prinesie ideálne počasie na prechádzky, výlety a poteší aj záhradkárov či tých, ktorí sa rozhodnú grilovať.

Na západnom a strednom Slovensku bude miestami zväčšená oblačnosť a vyskytnúť sa môžu aj prehánky, avšak spadne pri nich len minimum zrážok a to do 3 mm. Na východe bude zajtra od rána prevažne slnečno.

 

Čakajú nás letné teploty

Teploty budú znova aj na západe po krátkej pauze vysoké. Maximá sa budú pohybovať od +23 °C do + 27 °C. Na strednom Slovensku o niečo nižšie a to od +20 °C do +25 °C, len v najjužnejších okresoch okolo +27 °C.

Aj na horách bude príjemne a to v nadmorskej výške 1 500 metrov sa teplota vyšplhá na +13 °C. Zajtra bude teda ideálne počasie aj na horskú turistiku. Nezabudnite ale na správne oblečenie, dostatok vody a správajte sa ohľaduplne k prírode.

Vietor bude fúkať na západe prevažne severozápadný do 25 km/h a k večeru zoslabne. Na strednom Slovensku to bude len mierny východný vietor a na východe prevažne severný do 20 km/h. Ráno a večer tam bude fúkať len mierny vietor.

 

Užite si slnko, pretože nás čaká zmena

Počasie si pre nás pripravilo príjemný letný víkend. Sobota bude ešte bez zrážok, ale v nedeľu sa začnú vo vlhšom vzduchu tvoriť prehánky a vylúčené nie sú ani búrky. V pondelok nás už začne postupne ovplyvňovať oblasť nízkeho tlaku vzduchu.

Viac o tom, aké počasie nás čaká, sa dozviete v našej predpovedi počasia na 15 dní

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd