Víkend klope na dvere. Bude premenlivo, no teploty sa budú dvíhať smerom NAHOR

Víkend klope na dvere. Bude premenlivo, no teploty sa budú dvíhať smerom NAHOR
Veronika Salayová

Je piatok a mnohých zaujíma, aké počasie prinesie víkend. V skratke − čaká nás premenlivé počasie s občasnými zrážkami, ktoré bude aj snehové. Dobrou správou je, že teploty pôjdu postupne nahor. 

Dnes bude od severu zasahovať do našej oblasti slabnúci okraj tlakovej výše. Spočiatku k nám bude ešte od juhozápadu zasahovať tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia.

Aj dnes nás čaká pomerne premenlivé počasie, ktoré prinesie lokálne slnko, ale aj oblačnosť a prehánky, ktoré budú približne od nadmorskej výšky 600 m aj snehové. 

Zrážok však nebude dnes veľa a očakáva sa najmä na juhozápade Slovenska. Čo sa týka teplôt, tak dnes nás čaká chladnejší deň. Teploty vystúpia od +6 do +11 °C, no na severe bude ešte o niečo chladnejšie.

 

Noc bude opäť mrazivá a teploty budú klesať na našom území pod bod mrazu, a to najmä na severe a strednom Slovensku. Víkend so sebou prinesie podobný premenlivý charakter počasia.

Cez víkend začnú teploty mierne stúpať

V sobotu aj v nedeľu bude polooblačno až oblačno, no v nedeľu sa opäť môžu objaviť aj prehánky. Kým dnešok bude ešte chladnejší, v sobotu a nedeľu sa budú teploty už dvíhať vyššie.

Sobota prinesie teploty do +14 °C a nedeľa dokonca teploty až do +16 °C v najteplejších lokalitách Slovenska. Cez víkend totiž bude po prednej strane tlakovej níže k nám začne od juhu až juhozápadu prúdiť teplý vzduch, čo sa odrazí aj na denných maximách. 

 

Vstup do nového týždňa tak bude teplejší s príjemnými jarnými teplotami. Viac o vývoji teplôt na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd