Víkend prinesie počasie, ktoré sa vám bude veľmi páčiť

Víkend prinesie počasie, ktoré sa vám bude veľmi páčiť
Peter Minárik

Niekoľko dní panuje na našom území ustálené počasie. Takýto charakter počasia sa na našom území očakáva aj počas nadchádzajúceho víkendu. K zmene by malo dôjsť až v priebehu budúceho týždňa.

Už niekoľko dní na našom území panuje slnečné a veľmi teplé počasie. Spôsobuje ho tzv. omega blok, čiže rozsiahla tlaková výš, ktorá bráni západnému prúdeniu, v ktorom by k nám postupovali frontálne vlny.

Na našom území tak panuje slnečné a nadpriemerne teplé počasie, zatiaľ čo južný Balkán, či Španielsko sužujú povodne.

Ani počas víkendu sa nič zásadné na našom území nezmení. Stále budeme pod vplyvom tlakovej výše, avšak tentoraz začne do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch od juhu. Teploty tak pôjdu ešte vyššie.

Prúdiť k nám bude teplý vzduch od juhu

Zmena počas nadchádzajúceho víkendu bude v tom, že stred tlakovej výše sa bude rozprestierať nad východnou Európou a po jej zadnej strane k nám bude prúdiť teplý vzduch od juhu.

Táto tlaková výš sa bude presúvať veľmi pomaly smerom nad Balkán, ale výraznejšie sa počasie nezmení. Stále bude slnečno a čoraz teplejšie.

Čaká nás jesenný, tropický víkend

Počas víkendu by sa teploty na našom území mali dostať opäť až nad hranicu +30 °C. V sobotu sa teploty dostanú nad tropickú hranicu len veľmi jemne. Na juhu môže byť +31 °C, no v nedeľu sa už teploty môžu vyšplhať až do +32 °C.

Od začiatku týždňa bude na našom území ešte o čosi teplejšie. Maximálne teploty sa na našom území dostanú na +27 až +33 °C.

Teplé a slnečné dni tak budú na našom území pokračovať a zmena počasia na našom území nastane zrejme až v polovici budúceho týždňa, kedy sa do našej oblasti dostane studený front, ktorý prelomí tento omega blok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd