Vo Váhu sa utopil len 13-ročný chlapec. Na čo si dať pri vode najväčší pozor?

Dominik Cenkner

Polícia dnes ráno ukončila pátranie po 13-ročnom chlapcovi zo Šúroviec. Nezvestný bol od včera, kedy sa stratil svojím kamarátom pod hladinou Váhu.

Ako na sociálnej sieti informovala polícia, chlapec odišiel z domu včera po 15. hodine s tým, že ide s kamarátom na zmrzlinu. Plány však zrejme zmenili a išiel sa kúpať na rieku Váh.

Po 17. hodine ho mal strhnúť prúd. Takmer okamžite sa začala záchranná akcia, tá však skončila tragicky.

Dnes dopoludnia totiž letka Ministerstva vnútra SR našla chlapca bez známok života približne 7 km od miesta, kde ho včera videli naposledy.

Len 13-ročný chlapec je tak vôbec prvou tohtoročnou obeťou teplého počasia, ktoré zvádza na pobyt pri vode.

Na čo si pri vodných tokoch dávať pozor?

Teplé počasie, ktoré k nám po čase dorazilo a prevláda u nás v týchto dňoch, láka k vode dospelých ako aj deti. Tí by však nemali zabúdať na dodržiavanie bezpečných zásad.

V prvom rade treba mať na pamäti, že prírodné vodné zdroje sú aj napriek teplejšiemu počasiu ešte stále pomerne chladné. Pri vstupe do vody, tak môže organizmus dostať šok.

Navyše prúd vody je nestabilný a každý deň môže byť situácia na vode iná. A v neposlednom rade by sme sa mali držať toho, že do vody nevstupujeme po požití alkoholu.

Aj táto tragická smrť nech je pre nás pripomienkou, aby sme si v okolí vodných tokov dávali vždy veľký pozor.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd