Vodiči, pozor! Cestu pod Strečnom prerušovane uzatvoria. Hrozí ďalší pád skál

Vodiči, pozor! Cestu pod Strečnom prerušovane uzatvoria. Hrozí ďalší pád skál
Zuzana Macháčová

V piatok vyhlásili pod Strečnom mimoriadnu situáciu v dôsledku pádu skál na cestnú komunikáciu. V danom úseku bude počas nasledujúceho víkendu prerušovaná premávka.

Pre riziko pádu skál na cestu I/18 pod Strečnom vyhlásili ešte v piatok 7. februára od 10:00 hod. mimoriadnu situáciu. K zosuvu svahu došlo v tento deň v úseku medzi skalami Margita a Besná.

Zosuv bol tak silný, že poškodil vozovku a potrhal krajnicu. Podľa polície poškodili popadané skaly dve vozidlá, pričom sa nikto nezranil.

Pád skál pod Strečnom, Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj
Pád skál pod Strečnom, Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Dočasne znížená rýchlosť

V danom úseku je dopravným značením dočasne znížená rýchlosť v oboch smeroch, s využitím obidvoch jazdných pruhov.

 

Kvôli mimoriadnej situácii na ceste pod Strečnom a prípadnej realizácii záchranných prác  v utorok zasadal okresný krízový štáb. Ako uviedol prednosta okresného úradu v Žiline Kamil Ruman, plány naznačujú, že v najbližších dňoch bude obmedzená premávka na frekventovanej ceste I/18. pod Strečnom, informoval Žiliňák.

Uzatvorená cesta

Podrobný inžinierskogeologický prieskum vykonajú na ceste I/18 pod Strečnom v prípade priaznivého počasia počas nasledujúceho víkendu. Keďže budú po skalách liezť horolezci, môže dôjsť k uvoľneniu ďalších kameňov na vozovku alebo inému narušeniu bezpečnosti premávky, uvádza ďalej portál. 

Prednosta doplnil, že premávka bude prerušovaná v sobotu 17. 2. bude v čase od 8.00 do 16.00 h a v nedeľu 18. 2. v čase od 8.00 do 14.00 h.

O tejto skutočnosti budeme informovať po potvrdení informácie od zhotoviteľa prác. Prerušovanie premávky v 30-minútovom časovom intervale bude z dôvodu bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. V tomto prípade odporúčame vodičom využitie obchádzkovej trasy cez Terchovú," dodal prednosta na záver. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd