Vrátili sa LETNÉ teploty a užijeme si ich ešte niekoľko dní. Potom príde zmena

Vrátili sa LETNÉ teploty a užijeme si ich ešte niekoľko dní. Potom príde zmena
Veronika Sádovská

Po sérii chladných dní, sa dnes konečne na naše územie vrátilo teplo. Prekonali sme aj hodnotu +25 °C, čo značí, že pondelok je zároveň aj ďalším letným dňom. V strede týždňa ale nastane zmena.

Po nadpriemerne teplom začiatku apríla, sme sa v strede mesiaca prehupli znova do konca marca a nakoniec aj záver tohto bláznivého mesiaca bude teplý a letný. Teploty dnes vystúpili nad +25 °C a máme tak za sebou ďalší letný deň.

Letné dni už sme zaznamenali už cez víkend a dnes teploty vystúpili ešte vyššie.

 

Bolo až +27 °C

To, že dnešné počasie je už ozaj letné, dokazuje aj najvyššia nameraná teplota dnes v Slovenskom Grobe, kde bolo o 16. hodine až +27 °C. Nad +26 °C bolo aj v Hurbanove, Vysokej nad Uhom či Orechovej. A to už naozaj pripomína až júlové teploty.

Máme pred sebou ešte niekoľko rovnako teplých dní, ale približne v strede týždňa sa počasie začne meniť. Čaká nás ochladenie a aj zrážky.

Očakávané zrážky

Už na začiatku mája sa začne nad Stredozemným morom prehlbovať tlaková níž a začne ovplyvňovať počasie hneď v niekoľkých európskych krajinách. Okolo nej sa vytvorí výrazný studený front.

 

Ten začne vo štvrtok tvoriť výrazné búrky hlavne v krajinách na západ od nás, avšak postupne dorazí aj k nám. Záver pracovného týždňa a nasledujúci víkend tak bude na našom území spojený s dažďom a miernym ochladením.

Vývoj počasia môžete sledovať aj vy v našej predpovedi na 15 dní pre každé mesto.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd