VYHLIADKA: Do konca septembra bude počasie premenlivé. TAKÉTO POČASIE nás na Slovensku čaká

VYHLIADKA: Do konca septembra bude počasie premenlivé. TAKÉTO POČASIE nás na Slovensku čaká
Peter Minárik

Aktuálne vyhliadky pre naše územie do konca septembra naznačujú, že nás čaká úplne iný charakter počasia, aký sme na našom území zažívali uplynulé dni. Nečaká nás šnúra slnečného a stabilného počasia, ba naopak, počasie bude veľmi premenlivé.

Počasie na Slovensku sa bude v nadchádzajúcich dňoch niesť v premenlivom charaktere. Po teplotnej stránke nás čaká stále nezvyčajne teplé počasie, avšak zároveň nás čaká zrážkovo výraznejšie obdobie, ktoré prinesú jednotlivé atmosferické fronty a tlakové níže.

17.9. až 19.9.: Na začiatku týždňa príde vlna búrok

Aktuálne počasie na našom území ovplyvňuje tlaková výš, ktorá sa rozkladá nad východnou Európou. Nad náš kontinent však už začal od západu postupovať studený front, ktorý dnes prináša do Francúzska búrky a už v pondelok sa výrazná búrková činnosť bude vyskytovať nad našou oblasťou.

Naše územie čaká príchod frontu v noci z pondelka na utorok. Na západe sa počas noci objavia prvé prehánky a búrky, ktoré sa v ranných hodinách presunú nad stredné Slovensko. V utorok počas dňa by sa mali búrky vyskytovať už len vo východnej polovici Slovenska.

20.9. až 21.9.: Počasie bude opäť príjemné

V strede týždňa by sa nad naše územie mala rozšíriť ďalšia tlaková výš, ktorá sa opäť postará o slnečné a pokojnejšie počasie. Po zadnej strane tejto výše k nám zároveň začne prúdiť teplý vzduch.

Vďaka tomu nás čaká nielen slnečné, ale aj teplé počasie. Maximálne teploty by sa na našom území mali pohybovať od +22 až do +28 °C, čo sú opäť hodnoty výrazne nad hranicou teplotného normálu.

22.9. až 24.9.: Ďalší víkend prinesie ochladenie

Už od piatka budúceho týždňa by sa malo počasie na našom území meniť. Počasie ovplyvní studený front, ktorý prinesie na naše územie ďalšiu vlnu búrok. Zároveň sa však začne presúvať aj plytká brázda nižšieho tlaku, a tak okrem búrok hrozí aj výdatnejší dážď.

Čo však bude taktiež veľmi výrazné je ochladenie. Vplyvom preniknutia chladnejšieho vzduchu od severozápadu by mali teploty výrazne poklesnúť a z hodnôt od +22 do +28 °C sa dostanú na úroveň +16 až +24 °C.

od 25.9.: Záver septembra by mal byť pokojnejší

Z dnešného pohľadu to vyzerá tak, že posledný septembrový týždeň prinesie na naše územie o čosi pokojnejšie a stabilnejšie počasie. To by mala ovplyvňovať výrazná tlaková výš.

Po teplotnej stránke by mali byť teploty pomerne príjemné a pohybovať sa budú v intervale od +18 do +25 °C. V strede posledného septembrového týždňa by mohol postúpiť front, ktorý prinesie prechodné zhoršenie počasia. Detailnejšiu predpoveď na september deň po dni si môžete pozrieť TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd