Prichádza najteplejší deň tohto roku. Vyťahujte jarné kabátiky

Prichádza najteplejší deň tohto roku. Vyťahujte jarné kabátiky
Veronika Salayová

Pripravte sa, dnešný deň bude mimoriadne teplý. Teploty sa budú šplhať až k +20 °C, a dokonca je možné, že sobota bude najteplejším dňom v tomto roku. 

Dnešný deň prekvapí tým, ako vysoko sa teploty na našom území vyšplhajú. Predpovedné modely sa zhodujú v tom, že sobota môže byť doteraz najteplejším dňom na Slovensku od začiatku roka.

Po okraji hlbokej a rozsiahlej tlakovej níže so stredom nad Britskými ostrovmi k nám bude od juhozápadu vrcholiť prílev veľmi teplého a vlhkého vzduchu. Tento veľmi teplý vzduch prispeje k tomu, že teploty pôjdu naozaj vysoko. 

Pripravte sa na veľmi teplý deň

Dnešné maximá sa budú šplhať až k +20 °C, a to najmä v najteplejších lokalitách západného a južného Slovenska. Teplo však bude aj na zvyšku Slovenska, kde teploty budú atakovať hranicu +15 °C.

 

Dnes bude prevažne polojasno až zamračené. Objaviť sa môžu aj zrážky a občasné prehánky, a to najmä na strednom a východnom Slovensku, no zrážok bude dnes menej ako zajtra.

Nedeľa bude totiž na Slovensku upršaná a aj teploty poklesnú. Zajtra sa očakávajú denné maximá do +15 °C. Kým sobota bude viac priať aktivitám v exteriéri, v závislosti od danej lokality, nedeľa bude na celom našom území ako stvorená pre domácu rodinnú pohodu. 

Dnešný deň tak bude mimoriadne teplý, pričom na našom území bude aj o viac ako 10 °C viac, ako je pre tento dátum bežné. Do našej oblasti totiž už vyše týždňa prúdi teplý vzduch, ktorý sa postaral o to, že zima je fuč.

Zima sa vráti

Zima sa však ešte vráti, takže po zime ešte rozhodne nie je. V období od 19. februára sa dostane priemerná teplota na našom území na úroveň normálu, resp. postupne až pod normál.

 


 

Ešte teda minimálne nasledujúci týždeň treba na našom území počítať s pomerne teplým  jarným počasím a na zimné počasie si musíme počkať až na záver tohto mesiaca. O nástupe zimy budeme informovať v ďalších príspevkoch. 

Ak vás zaujíma vývoj počasia na nasledujúce dni, nájdete ho v našej modelovej predpovedi počasia

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd