Vyučovanie bolo prerušené. Grécko zasiahla snehová fujavica

Vyučovanie bolo prerušené. Grécko zasiahla snehová fujavica
Zuzana Macháčová

Snehová fujavica priniesla do Grécka husté sneženie a pokles teplôt. Snežiť by malo v celej krajine až do stredy. V niektorých častiach krajiny bolo vyučovanie prerušené.

Grécko zasiahla v nedeľu snehová fujavica. Živel, ktorý v krajine dostal meno Avgi, priniesol husté sneženie a silný vietor.

Teplota vzduchu výrazne klesla. Sneh by mal v celej krajine padať až do stredy, informovala v pondelok grécka meteorologická služba. 

Tlaková výš nachádzajúca sa v severozápadnej časti Balkánu v kombinácii s tlakovou nížou nachádzajúcou sa vo východnej časti Stredozemného mora prinesie do stredy aj veľmi silné nárazy vetra. Taktiež spôsobí aj ďalší pokles teplôt a na juhu aj výdatné zrážky.

Online vyučovanie

Minister civilnej obrany Vasilis Kikilas v pondelok oznámil, že školy v Boiótii, Eubóji a vo vybraných oblastiach Attiky budú v utorok pre ťažké poveternostné podmienky fungovať na diaľku. V daných regiónoch má husto snežiť. Zrážky sa očakávajú aj v horských oblastiach, najmä na severe regiónu.

Polícia pristúpila k dočasným obmedzenia cestnej premávky na štátnej ceste Atény-Lamia z bezpečnostných dôvodov, aby sa vyhli dopravným problémom v dôsledku nepriaznivého počasia.

Už od pondelkového večera do stredajšieho rána platí zákaz premávky všetkých druhov ťažkých vozidiel s maximálnou povolenou hmotnosťou vyššou ako 3,5 tony v oboch jazdných pruhoch štátnej diaľnice, od hraníc prefektúr Pieria a Thessaloniki do Atén.

Predpovede ukazujú, že v utorok sa v Egejskom mori očakáva veľmi silný vietor. Nárazy môžu dosahovať rýchlosť viac ako 80 km/h. Okrem vetra sa očakávajú aj výdatné zrážky, ale môže sa vyskytnúť aj snehová fujavica.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd