Z Rakúska mieria do Maďarska výrazné búrky. U nás doznieva dážď

Peter Minárik

Počasie dnes v našej oblasti ovplyvňuje studený front, ktorý na naše územie priniesol dážď, no v susedných krajinách sa vyskytujú aj výraznejšie búrky.

Do našej oblasti opäť prúdi studený vzduch, ktorý k nám začal prenikať za studeným frontom, ktorý v týchto chvíľach postupuje cez naše územie.

Tento studený front počas uplynulého večera prinášal do Česka, Rakúska aj do Maďarska výraznejšie búrky. Na naše územie búrky nedorazili, no dorazil dážď.

Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok v oblasti Myjavy a v Banskobystrickom kraji, kde zrážkomerné stanice zaznamenali už viac ako 5 mm zrážok.

V týchto chvíľach na našom území zrážky ustávajú a vyskytujú sa v podobe prehánok, prípadne slabého dažďa. V susedných krajinách je však poriadne búrlivo.

Búrky sa ešte ráno vyskytli v alpskej oblasti a aktuálne sa pomerne výrazná búrka vytvorila severovýchodne od rakúskeho mesta Graz. Táto búrka v týchto chvíľach postupuje do Maďarska smerom k mestu Szombathely.

Detekcia bleskov už na rakúsko-maďarskom pohraničí zaznamenala niekoľko stoviek bleskov, pričom táto búrková bunka naďalej naberá na sile. Kde sú búrky, môžete sledovať TU,

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd