Začal sa 3-dňový protest: Greenpeace žiada od vlády SR zníženie emisií

Bratislava, Slovensko Veronika Salayová

Environmentálna organizácia Greenpeace dnes začala 65-hodinový protest pred Úradom vlády SR v Bratislave.

Greenpeace týmto 3-dňovým protestom chce apelovať na premiéra Igora Matoviča, aby na samite Európskej rady v Bruseli podporil zníženie emisií o 65 % do roku 2030, informuje TASR.

„65-percentné zníženie emisií do roku 2030 je v súlade s Parížskou dohodou a podľa vedeckej komunity potrebné na to, aby sme nepresiahli oteplenie na 1,5 °C a vyhli sa tak klimatickému a ekologickému kolapsu,“ hovoria aktivisti.

Dodávajú, že rozhodnutie o cieľoch 2030 je historický moment, ktorý rozhodne o tom, akým smerom sa bude uberať budúcnosť ľudí.

Protest pred úradom vlády sa začal dnes a potrvá až do stredy. Okrem organizátorov z Greenpeace sa protestu podľa TASR zúčastnia aj známe osobnosti, influenceri, umelci či rôzne organizácie.

Vo štvrtok a v piatok by mal predseda vlády na samite v Bruseli s partnermi hovoriť o sprísnení klimatických cieľov Európskej únie. Aktivisti ho týmto protestom vyzývajú, aby podporili 65-percentnú redukciu emisií do roku 2030.

Ak sa podľa vedcov nebudú znižovať uhlíkové emisie takýmto tempom, buď sa nesplní cieľ uhlíkovej neutrality do roku 2050, alebo sa budú musieť neskôr znižovať emisie ešte radikálnejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd