Začiatkom týždňa dorazia výrazné zrážky. Naprší aj cez 40 mm

Začiatkom týždňa dorazia výrazné zrážky. Naprší aj cez 40 mm
Ľubomír Franko

Začiatkom pracovného týždňa dorazí na územie Slovenska zvlnený studený front, ktorý prinesie početné zrážky a ochladenie. Na viacerých miestach naprší aj viac ako 40 mm zrážok. 

Horúčavy už čoskoro ukončí studený front, ktorý prinesie výrazné zrážky. V pondelok a utorok bude pršať na celom území, pričom lokálne budú zrážky aj výdatné.

Front sa dostane nad naše územie v pondelok. Postupovať bude od západu a už v dopoludňajších hodinách prinesie intenzívny dážď.

Ten sa bude vyskytovať spočiatku najmä na západe a severozápade Slovenska, počas dňa sa rozšíri aj nad stredné Slovensko, najmä do jeho severnej polovice.

Od pondelku do stredy by malo na našom území spadnúť od 10 do 40 mm zrážok, v hornatých oblastiach na severe to bude aj viac. Najmenej zrážok sa očakáva na juhovýchode.

Dážď by mal pretrvať až do stredy, potom sa od západu oblačnosť zmenší a čakajú nás ojedinelé prehánky a prevažne polojasné počasie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd