Začiatok týždňa prinesie zmenu počasia. Povinnou výbavou bude dnes dáždnik

Začiatok týždňa prinesie zmenu počasia. Povinnou výbavou bude dnes dáždnik
Veronika Sádovská

Po krásnych takmer jarných dňoch nás na začiatku nového týždňa čaká skôr sychravé a zamračené počasie. Teploty však ostanú na február vysoké.

Od západu až severozápadu postupuje do našej oblasti v brázde nízkeho tlaku vzduchu oklúzny front. Ten prinesie zmenu v charaktere počasia. Bude zmaračené a so zrážkami. Snehu sa však väčšina územia nedočká.

Oblačnosť sa bude zväčšovať

Na celom území bude dnes už zrána a dopoludnia zväčšená oblačnosť a zamračené. Od západu k nám prenikajú zrážky, ktoré ale vzhľadom na vysoké teploty nebudú také, ako by sme vo februári čakali.

Dnes si nezabudnite so sebou dáždnik a nepremokavú obuv, pretože bude pršať alebo aspoň mrholiť. Sneh očakávame až od 900 metrov, ojedinele slabo nasneží aj v nižších polohách stredného a východného Slovenska.

Teploty ale budú na túto ročnú dobu vysoké, takže tento sneh v nižšie položených oblastiach sa bude hneď aj topiť.

 

Teploty pripomínajú skôr jar

Teplotné minimá sa budú cez deň dnes pohybovať od +3 °C na strednom a východnom Slovensku po +8 °C na západe. Maximálne teploty ale budú pripomínať už viac jar. Bude teplo a ortuž teplomera môže vystúpiť na západe až na +13 °C, na strede a východe do +8 °C.

Jediné, čo môže pocitovú teplotu trochu skresať bude severozápadný vietor na západnom Slovensku. Na ostatnom území bude fúkať prevažne južný až juhozápadný s maximálnou rýchlosťou do 25 km/h.

 

Konkrétnu aj hodinovú predpoveď pre vaše mesto si môžete pozrieť tu a zrážky môžete sledovať na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Júlia
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
27 °C / 9 °C
Dušan
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Iveta
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd