Začína nám opäť SNEŽIŤ. Sneženie opäť spôsobí komplikácie v doprave

Peter Minárik

Naše územie dnes čaká ďalšie zhoršenie počasia o čo sa postará sneženie, ktoré bude v niektorých lokalitách spôsobovať aj problémy na cestách. Opatrní treba byť predovšetkým na severe krajiny.

Naše územie je už niekoľko dní vystavené chladnému a vlhkému severozápadnému prúdeniu, v ktorom sa tvoria zrážky, ktoré napríklad v nedeľu boli aj výraznejšie a spôsobili na horských priechodoch komplikácie.

Počas pondelka sa situácia upokojila, ale dnes sa počasie začína opäť zhoršovať a najmä na severe krajiny treba počítať s výskytom sneženia.

Sneženie sa vyskytuje v chladnom, no vlhkom severozápadnom prúdení. To v zimnom období zvykne na severné Slovensko a predovšetkým na návetria prinášať celkom bohatú snehovú nádielku.

Dnešné prúdenie nebude výrazné natoľko, aby spôsobilo nejakú kalamitu, no sneženie bude v niektorých oblastiach výrazné dosť, aby spôsobilo komplikácie na cestách.

Napadne aj niekoľko centimetrov

Na našom území bude počas dnešného dňa prevládať prevažne polooblačné až oblačné počasie. Menej oblačnosti môže byť na juhu Slovenska, kde sa môže aj vyčasiť.

Na severnom Slovensku sa treba pripraviť počas celého dňa na sneženie, ktoré bude najintenzívnejšie medzi 7:00 až 11:00.

Snežiť by malo v Žilinskom kraji a na severe Banskobystrického kraja, kde by malo vplyvom záporných teplôt napadnúť od poprašku až do 5 cm. V horských oblastiach však výška novej snehovej pokrývky môže prekonať aj 5 cm.

očakávané množstvo nového snehu
očakávané množstvo nového snehu

Sneženie môže komplikovať dopravu

Ako to už býva zvykom, tak sneženie aj počas dnešného dňa zrejme skomplikuje dopravu a to predovšetkým na našich horských priechodoch.

Obmedzenia môžu nastať predovšetkým na horskom priechode Donovaly, či Čertovica, ktoré by nemuseli byť prejazdné pre kamiónovú dopravu. Osobnú dopravu by sneženie ovplyvniť nemalo, no treba rátať so zvýšenou opatrnosťou na cestách.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd