Začína pršať. Postupne sa rozprší na celom území. Čakajú sa aj snehové vločky a to v týchto oblastiach

Začína pršať. Postupne sa rozprší na celom území. Čakajú sa aj snehové vločky a to v týchto oblastiach
Peter Minárik

Počasie na našom území začína ovplyvňovať studený front, ktorý sa postará o zamračený a postupne na celom území aj upršaný piatok. Niektoré, vyššie oblasti nášho územia však čakajú aj snehové vločky.

Na našom území aktuálne panuje oblačné až zamračené počasie, a takto to zostane aj počas celého dnešného dňa. Nezostane však len pri oblačnosti. Na západe sa už teraz vyskytujú prvé zrážky a počas dňa ich bude viac.

Počasie ovplyvní studený front

Naše územie začne počas dnešného dňa ovplyvňovať studený front, ktorý sa pomerne pomaly začne presúvať cez Slovensko. Prinesie zrážky, ktoré zasiahnu celé naše územie.

Ráno a dopoludnia bude pršať výlučne na západnom a severozápadnom Slovensku. Až v priebehu popoludnia sa zrážky rozšíria nad stredné Slovensko a nad východné Slovensko sa zrážky dostanú až v podvečerných hodinách.

Zrážky sa tak začnú rozširovať postupne cez Slovensko, pričom najintenzívnejšie budú práve na západnom a severozápadnom Slovensku.

Zatiaľ, čo na stredné a východné Slovensko prinesie studený front zväčša do 10 mm zrážok, tak na západe a severozápade naprší počas dnešného dňa 10 až 20 mm zrážok.

S ochladením prídu snehové vločky

Medzičasom, ako začína pršať, sa nad Nemecko začína nasúvať studená vzduchová hmota, ktorá sa postupne nasunie až nad naše územie. Hranica sneženia bude počas popoludnia ležať ešte pomerne vysoko, nad 1500 m n.m., ale do zajtrajšieho rána sa postupne zníži na 900 m n.m.

Zajtra ráno sa tak naše hory môžu opäť zabelieť, no čo sa týka hranice sneženia, tak zaujímavejšie to bude až počas víkendu.

Našu oblasť čaká povedzme prvý, chladný víkend, pri ktorom teploty neprekročia hranicu +10 °C a na severe sa nedostanú teploty v niektorých oblastiach ani nad +5 °C.

Zároveň, vďaka ochladeniu, poklesne hranice sneženia ešte nižšie a snehové vločky sa môžu vyskytovať už od 700 m n.m. Podrobnejšie informácie prinesieme v ďalších článkoch počas dňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd