V nedeľu dorazí na Slovensko dážď. Pozrite si kde ho čakať

Ľubomír Franko

Slnečné počasie dočasne preruší studený front. Ten prinesie na viaceré miesta občasný dážď alebo dážď, ktorý môže zmierniť sucho.

Počas nedele sa v plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu bude cez územie Slovenska presúvať studený front. Ten postupne prinesie aj zrážky, ktoré by sa mali vyskytnúť na západe Slovenska.

Studený front začne ovplyvňovať počasie už v noci zo soboty na nedeľu. Zrážky začnú v úzkom páse postupovať z Rakúska a južnej Moravy smerom nad západ Slovenska.

Synoptická situácia v nedeľu
Synoptická situácia v nedeľu

Už v nedeľu počas skorých ranných hodín bude pršať na väčšine západného Slovenska.

Zrážky by sa na zvyšok územia rozšíriť nemali a stred a východe preto zostanú vo výraznom zrážkovom deficite, sucho tam zrejme pretrvá dlhšie. 

Akumulovaný úhrn zrážok do pondelku 0:00
Akumulovaný úhrn zrážok do pondelku 0:00

Na západe naprší celkovo od 5 do 10 mm, ojedinele to môže byť aj viac. Maximálne úhrny zrážok by ale nemali presiahnuť 20 mm. 

Počas popoludnia budú od severu zrážky ustávať a v nedeľu neskôr popoludní by malo byť na väčšine územia Slovenska už slnečno.

Ďalšie zrážky nás tak skoro nečakajú. Modely momentálne predpovedajú dážď, prehánky a búrky až v závere nasledujúceho týždňa. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd