Zajtra dorazia ďalšie búrky. Búrkový systém príde na Slovensko od západu a prinesie aj silný vietor

Peter Minárik

Víkend sa na Slovensku nesie v znamení stabilného a príjemného počasia. Už zajtra sa však počasie prechodne opäť zhorší. Počasie totiž ovplyvní studený front, na ktorom sa sformuje búrkový systém a ten počas dňa postúpi až nad naše územie, kde prinesie ďalšiu vlnu zrážok a búrok.

Po búrlivých dňoch, ktoré potrápili naše územie a spôsobili aj materiálne škody sa počasie na našom území opäť zlepšilo. Na našom území panuje slnečné a veľmi teplé počasie, ktoré vyháňa teploty až k hranici +30 °C. Letné počasie však nevydrží dlho.

Počasie v strednej Európe začne už počas dnešného dňa ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie ďalšie búrky a tento studený front sa počas zajtrajšieho dňa dostane aj nad naše územie.

S búrkami treba v priebehu dnešného dňa počítať už v Nemecku, v Poľsku, či v západných okresoch Českej republiky. Na našom území sa dnes zrážky neočakávajú, no tie dorazia v priebehu zajtrajšieho dňa.

Príde ďalší búrkový systém

Už počas noci na pondelok sa sformovaný búrkový systém nad Nemeckom bude presúvať cez Česko a Rakúsko, kde sa aj rozpadne. Búrky zatiaľ na našom území nehrozia, ale zajtra počas dňa začne na studenom fronte dochádzať k ďalšej konvekcii.

Búrky by sa mali formovať predovšetkým na juhozápade Poľska a nad celou Moravou. Postupne by sa mala sformovať línia búrok, ktorá by mala postúpiť od severozápadu nad naše územie.

Čakajte najmä silnejší vietor

Búrky by mali zasiahnuť predovšetkým severozápadnú a severnú časť Slovenska. Najnebezpečnejším javom by mal byť silný nárazový vietor, ktorý sa bude vyskytovať predovšetkým tesne pred príchodom búrok.

Nárazy vetra by sa mali pohybovať v rozmedzí 15 až 25 m/s a silné nárazy vetra sa budú vyskytovať postupne na čele búrkového systému na celom našom území.

Už zajtra popoludní sa po peknom a teplom dni pripravte na ďalšiu vlnu búrok, ktorá sa preženie cez naše územie. Už od utorka by sa však malo počasie opäť stabilizovať a čakajú nás ďalšie slnečné a teplé dni.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd